Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смяна на собствеността във Форс Индия може да остави Ди Реста без...

Смяна на собствеността във Форс Индия може да остави Ди Реста без отбор

38
0
Пол ди Реста

Форс Индия остава единственият отбор освен Катерам, който все още не е обявил своите пилоти за 2013 г. Досега се смяташе, че Пол ди Реста е сигурен за едното място в екипа на Виджай Маля, който изпитва сериозни финансови проблеми. За втория кокпит пък се говори, че със сигурност ще бъде зает от Адриян Сутил. Сега обаче се появиха слухове, че мястото на Ди Реста в екипа все още не е напълно сигурно.

Пилотите за момента не се обявяват, защото е много възможно екипа да смени собственика си. Говори се, че инвеститори, водени от Колин Колес, са в разговори с Маля за придобиването на екипа. Хора от обкръжението на индийския милиардер обаче не вярват в подобно развитие на събитията. Според тях проблемите на Маля в другите му компании по никакъв начин няма да повлияе на финансовата стабилност на екипа от Формула 1.

„Надяваме се да обявим своите пилоти преди първия предсезонен тест“, обяви изпълняващият длъжността тим шеф Робърт Фърнли пред Motorsport-Total.com. Според него е малко вероятно екипът да използва първите тестове, за да прецени качествата на кандидатите. Фърнли смята, че имената на пилотите ще са ясни преди това. На 1 февруари на Силвърстоун „нещата ще се въртят само около представянето на VJM06“.

Според информациите Сутил вече има договор с екипа, но отново ще трябва да допринесе за финансовата стабилност на екипа. Ако се смени собствеността обаче и Ди Реста ще трябва да доведе спонсори, с които в момента не разполага.