Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смятах, че имаме още малко потенциал, заяви Рикиардо

Смятах, че имаме още малко потенциал, заяви Рикиардо

44
0
Даниел Рикиардо,Люис Хамилтън,Нико Розберг

Даниел Рикиардо заяви след финала на Гран при на Монако, че в нито един момент не е мислел да се задоволи с трето място.

Пилотът на Ред Бул настигна Люис Хамилтън в последните обиколки на надпреварата, но не можа да го изпревари и остана на позицията, от която и стартира. Състезанието му обаче не бе безоблачно и трябваше да се потруди, за да стигне до подиума.

В началото на надпреварата се двоумиш дали да натискаш или да държиш съперника зад гърба си. 15-20 обиколки преди края вече знаех, че гумите ми ще издържат и започнах да давам по-бързи времена. Бях наясно, че мога да го настигна (Хамилтън – б.р.). Не ми беше достатъчно да съм трети. Но е чудесно да си на подиума. Дали можехме да се справим по-добре? Не знам. Вчера смятах, че имаме още малко потенциал, но в самата надпревара не потеглих добре. Отидох пети, след това се появиха проблемите на Себастиан [Фетел] и той бе бавен на правите. После излезе колата за сигурност, като аз междувременно се стараех да поддържам разликата между себе си и [Фернандо] Алонсо. Едва след като реших, че съм достатъчно напред, се приближих до Мерцедес. Изпреварванията тук са трудни, но поне се опитах да притисна Люис – коментира австралиецът.

Фетел отпадна много рано от състезанието. Той загуби мощност и се наложи да прибере автомобила си в бокса.

Разочароващо е, а направих добър старт. Отборът стори всичко по силите си. Чувствах се безпомощен в болида, питах какво бихме могли да направим, но нищо не бе възможно в онзи момент. Вчера оправихме някои проблеми с ERS-а, но днес се появиха нови с турбото – каза немският пилот.

Кристиан Хорнер се извини на Фетел за проблема със задвижващата система, като същевременно отбеляза, че с Рикиардо Ред Бул за първи път се състезаваха наистина с Мерцедес този сезон.