Начало Други Снежен уикенд за българския Overdrive Racing на Нюрбургринг

Снежен уикенд за българския Overdrive Racing на Нюрбургринг

272
0

Неочаквана снежна буря в средата на април изненада двете коли на българския Overdrive Racing Team във втория старт от VLN-сериите за издръжливост на пистата Нюрбургринг Нордшлайфе.

След като в първия старт от кампанията през март временният лидер Павел Лефтеров катастрофира, екипът на Георги Дончев не успя да възстанови щетите по автомобила.

И за старт бяха подготвени само две от българските Поршета. Но вместо вълнуващо състезание и много адреналин, след едва няколко обиколки стартът беше прекратен заради обилен снеговалеж на „зеления ад“.

Преди прекъсването на състезанието колите на родния екип бяха с временни класирания в челото на класа – на първо и трето място. Но условията не позволиха подновяване на старта и така уикендът не доведе до нови подиуми и точки. Третият кръг от кампанията ще е отново на Нюрбургринг в края на април.

Няколко дни преди „снежния армагедон“, за Overdrive Racing Team имаше и още една изява. Този път на чешката писта Мост. На нея се проведоха инсталационните тестове и т.н. медия дни за сезон 2019 в Porsche Carrera Cup Германия.

Престижният формат е вторият основен шампионат, в който Overdrive Racing Team и Георги Дончев ще се състезават тази година. Целта на предварителния тест бе да се подготвят и настроят новите автомобили. И да се отстранят всякакви технически нередности по тях.

След първоначалните обиколки за базови настройки и сработване на екипа в първия ден, във втората сесия пилотираният от Дончев автомобил записа много добри времена на по-малко от 0.2 секунди от първите в ProAm класа. Резултатът в края на двудневните тестове нареди българския автомобил на 3-о място в класа. И на 25-а позиция от всички близо 35 участващи пилоти.

Първият и вторият старт от Porsche Carrera Cup ще се проведат между 3-и и 5-и май на Хокенхайм в Германия.