Начало Други Лефтеров отпадна в първото си състезание за новия сезон

Лефтеров отпадна в първото си състезание за новия сезон

189
0
Павел Лефтеров
Павел Лефтеров

Българският пилот Павел Лефтеров отпадна в първото си състезание за новия сезон. В него той ще участва в сериите VLN за екипа на Overdrive Racing Team.  Първия кръг от кампанията беше на стария Нюрбургринг в Германия.

Съботният ден започна с гъста мъгла, което принуди организаторите да отложат старта на квалификациите и състезанието. Както и да съкратят продължителността на надпреварата от 4 часа на 2 часа и 45 минути.

Екипът са класира на 6-а позиция на решетката в своя клас CUP3. В самото състезание първи зад волана за екипа седна Marvin Dienst. Той направи страхотен стинт, като успя да се придвижи до 2-ата позиция.

Веднага след това, в колата се качи Timo Mоlig, който също се представи блестящо и успя да задържи позицията в класа. След него дойде и ред на Лефтеров да седна зад волана. При смяната в бокса неговият екип успя да стопим част от дистанцията до първата позиция.

Две обиколки по-късно Павел настигна и лидера. А малко след това и го изпревари. Той успя да натрупа комфортна дистанция. Но заради трафик изгуби преднината си. С навлизането в последната обиколка разликата беше по-малка от 2 секунди.

Малко преди финала българският пилот допусна грешка и изгуби контрол над автомобила. Вследствие на което се удари в предпазните стени на пистата и не завърши.

Павел Лефтеров
Павел Лефтеров