Начало Картинг София Картинг Ринг дава начало на Втория спринтов шампионат по картинг

София Картинг Ринг дава начало на Втория спринтов шампионат по картинг

62
0

За втора поредна година София Картинг Ринг, най-голямата и модерна, закрита картинг писта,  организира спринтов шампионат по картинг за любители, част от Sodi World Series (SWS). Шампионатът се състои от общо10 кръга. В първите 9 от тях, целта на всеки един състезател е да се класира в първите 20 във временното класиране, за да продължи и в последния кръг – т.нар. „Голям Финал”, където се бори за голямата награда.

Официалният старт на шампионата ще бъде даден на 27 Ноември от 20:00ч. в София Картинг Ринг. Почти всяка неделя до месец Май, пистата ще се превръща в арена на високоскоростни емоции, като посреща участниците в различните кръгове. Големият финал ще бъде проведен на 21 Май 2017г, където златото за победителя е посещание на Формула 1 на легендарната писта МОНЦА през 2017-та. Вторият и третият в класирането ще спечелят тест със състезателен картинг KZ 2 – 48 конски сили в Кюстендил през 2017-та.

Макар и любителски, шампионатът покрива всички професионални изисквания за провеждането му. Девет метровата квалификационна отсечка ще бъде разделена на две, за да могат всички участници да демонстрират своите умения, както в посока на движението, така и в обърнато. Всеки участник ще има възможност да покаже най-доброто от себе си в общо 3 състезания от по 10 минути включващи: стартова решетка от квалификацията, стартова решетка от най-добрите времена в първото състезание и обърната стартова решетка от класирането във второто състезание. В зависимост от броя на участниците се формират и различните групи, като максималният брой в група е 13 човека.

За една наистина оспорвана надпревара, в която всички имат равен старт, килограмите се  изравняват до 80 кг, като максимално добавеното тегло е 25 кг. Първите петима във временното класиране на шампионата получават допълнителна тежест преди състезанието, с което трябва да карат през цялото време на съответния кръг, преди който са били водачи. Оценяването на представянето на всеки един участник е посредством точкова система от трите финала и позицията, която всеки участник е извоювал в тях.

София Картинг Ринг очаква всички запалени по високо адреналинните преживявания да се присъединят към Втория спринтов шампионат, като се регистрират в сайта на SODI WORLD SERIES, където могат да получат и пълна информация за регламента и условията на състезанието.