Начало Рали Солберг продължава със Субару

Солберг продължава със Субару

41
0

Петер Солберг потвърди официално, че е удължил контракта си със Субару Уърлд Рали Тийм до 2009 г.
###
Петер Солберг потвърди официално, че е удължил контракта си със Субару Уърлд Рали Тийм до 2009 г.
31-годишният норвежец и 42-годишният му навигатор Фил Майлс се присъединиха към световния рали шампионат през сезон 2000 г. Оттогава Солберг е натрупал 13 победи в рали шампионата, качвал се е общо 30 пъти на подиума, а през 2003 г. спечели и световната титла.
Ричард Тейлър, административният директор на тима на Субару заяви: „Имахме много трудно начало на настоящия сезон във WRC, сегашното ни представяне е далеч под собственото ни ниво, но решението на Петер е най-ясното потвърждение за способността ни да си възвърнем предишната форма. Вярваме, че сме поели в правилната посока от техническа гледна точка. Разработили сме добър план и очакваме в следващите няколко месеца да станем отново напълно конкурентоспособни, а после да развием нова кола за по-дълъг период”
От своя страна Солберг коментира: „Първостепенната цел е победата – тя е най-главното. Това е, което искам и аз и тимът. Добре, напоследък ситуацията е трудна и не печелим толкова, колкото искаме, но видях плана и стратегията и как нещата трябва да заработят. Това е причината да съм положително настроен към подписването си със Субару отново. Искам да остана и да се изкача на върха отново с екипа, с който се изкачих и предния път”