Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Солидна работа за Рено

Солидна работа за Рено

40
0

След като в последните няколко състезания екипът на Рено се доближи плътно до върха, тази тенденция се запази и след първите две свободни тренировки в петък. Роберт Кубица и Виталий Петров завършиха на осма и девета позиция деня, в който те работиха предимно върху баланса в дълги серии от обиколки и нито веднъж не излязоха за една единствена бърза.

“Днес сутринта условията не бяха идеални, но все пак ние успяхме да уцелим баланса и посоката на развитието му”, обясни Кубица. “Изпробвахме също така и новото предно крило, което е определен напредък. Следобед отново се бяхме съсредоточили върху баланса. Изпробвах износването на меките гуми в дълга серия от обиколки. Всичко до момента върви много добре, но се надявам да подобрим още поведението на колата.”

Виталий Петров пък завърши деня едва на 0,3 сек зад съотборника си и не скри задоволството си от свършената работа.

“Определено изпитвам удоволствие отново да карам тук, след като през миналата година спечелих състезанието в GP2 на същото трасе”, радваше се руснакът. “Условията не бяха оптимални и пистата бе прашна. Все пак те са еднакви за всички и ще се подобряват непрекъснато през уикенда. Започнахме със стандартните настройки и нещата се подобряваха постепенно, но се надяваме утре да е още по-добре, защото има на къде да подобрим колата.”

“Нормален ден за нас”, обобщи главният инженер Ален Перман. “Изпробвахме новото предно крило в колата на Роберт. Утре и Виталий ще получи възможност да избере, дали да кара с него. Нормален ден като цяло. Колите бяха с по-добър баланс, когато използваха твърдите гуми. С меките не бе съвсем така и върху това трябва да поработим.”