Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Солидно начало за Макларън

Солидно начало за Макларън

11
0
2014,Австралия,Кевин Магнусен

Дженсън Бътън и Кевин Магнусен се класираха на пето и девето място след първия ден в Австралия. Представянето на пилотите на Макларън бе достатъчно за тим шефа Ерик Булие, за да признае:

„Солидно начало, но очаквайте още от нас.“

Бътън даде време по-слабо с близо 0,9 сек. от това на Люис Хамилтън. Кевин Магнусен пък бе с още половин секунда по-бавен.

„Кевин се учи изключително бързо, но това очаквахме и ние от него“, обясни Булие. „Той показа изключително развитие още от първия ден. Никога не е лесно да изучаваш една нова писта и освен това да се занимаваш с фините настройки на колата.

Кевин обаче свърши чудесна работа. Това ни окуражава. Той бързо разбра, че има сериозен потенциал за развитие на колата, особено с меките гуми. Ще става още по-добър, но всичко в момента е просто въпрос на опит. Неговият прогрес ме впечатлява, както на пистата, така и извън нея.

Дженсън отново показа изключителен финес и опит. Неговите впечатления бяха много полезни. Даде изключителна информация на инженерите, която бе използвана.“

„На тестовете бяхме на две секунди зад Мерцедес, тук е само секунда“, обясни от своя страна Бътън. „Изглежда, че това е моментната картина. Просто те са много бързи, но е изненадващо, че са далеч пред останалите, особено от Уилямс.

Ако трябва да съм честен, колата тук функционира по-добре отколкото очаквах. В състезанието обаче нещата ще са коренно различни. В дългите серии от обиколки изпитах голямо удоволствие. Наистина трябва да се внимава много с горивото. Това просто е различно каране.

Вдигаш крака от газта доста рано. На практика се возиш по трасето. С малко гориво обаче удоволствието от шофирането е голямо. Все още обаче имаме известни проблеми с баланса. Особено в бързите завои имаме известни трудности. В бавните пък нещата изглеждаха доста добре, а електрониката като цяло работеше чудесно.

Все пак смятам, че като чиста скорост не сме толкова добре, колкото изглежда според класирането. Важното обаче е, че разбираме добре колата и това е чудесно.“

„За мен важното днес бе да свикна с нещата“, призна новобранецът Магнусен. „Започнах бавно, крачка по крачка. Важното бе да успявам да подобрявам представянето си да се уча.

Гледал съм многократно Формула 1 на това трасе. Но е доста странно сега да съм вътре в кокпита. Още от началото започнах да се чувствам добре. Определено ми достави удоволствие. Важното е да продължавам да се уча и се радвам, че Дженсън е на моя страна и ми помага. Мога да науча много от него.

Остатъкът от уикенда изглежда ще бъде много интересен. Сега ще трябва да седна с инженерите и да обсъдим, какво да променим, за да подобрим колата за оставащите два дни. Мисля, че вървим в правилната посока, но има още неща за свършване.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter