Начало Рали Сордо може да кара за Хюндай?

Сордо може да кара за Хюндай?

30
0
Дани Сордо

Дани Сордо може да е сред пилотите на Хюндай, които вероятно ще разпределят ралитата от световния шампионат през следващия сезон между няколко състезатели.

Испанецът се върна в Ситроен този сезон, след като деветкратният WRC шампион Себастиен Льоб обяви, че ще е със съкратена програма през 2013-та. Той успя да постигне и първи успех в кариерата си в първенството, ставайки пръв в Германия. Това обаче може да не е достатъчно да запази мястото си във френския екип, а и част от слуховете го пращат в Хюндай, където досега има един потвърден титуляр – Тиери Нювил, а за Юхо Ханинен бе съобщено, че ще кара в няколко старта с тима догодина.

Теорията за преминаването на Сордо в екипа от Алценау се развива основно в испанската преса. Твърди се, че става дума за сделка като тази на Ханинен – участие в няколко състезания, като за Дани това вероятно биха били основно асфалтови надпревари. Пилотът предпочита този тип настилка, въпреки че представянията му на чакъл се подобриха.

Смята се, че в Ситроен обмислят шестима пилоти за титурялните места за 2014-та – Мико Хирвонен, Роберт Кубица, Крис Мийк, Мадс Остберг, Франсоа Дювал и Сордо. Те определиха 16 декември като датата, на която ще представят двете си програми – за WRC и WTCC.

Привличане на Сордо в Хюндай би имало смисъл, тъй като испанецът има опит на асфалт, както и общ опит, разполага с бележки от последните издания на кръговете в световния шампионат, а дори може да доведе със себе си спонсори.

От Алценау повтарят, че сезон 2014 г. ще е година, през която ще се учат и вероятно през 2015-та вече ще са с двама титуляри.