Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спадът при Макларън се дължи на конфигурациите на пистите, смята Булие

Спадът при Макларън се дължи на конфигурациите на пистите, смята Булие

41
0

Спадът в представянето на Макларън в последните състезания се дължи на характеристиките на пистите, а не на влошено представяне на болида. Това смята спортният директор на екипа от Уокинг Ерик Булие.

В последните две квалификации в Япония и САЩ Алонсо и Бътън не успяха да стигнат до решителната трета част, а Дженсън дори отпадаше още след първия сегмент.

Днес британецът ще стартира 19-и, а Фернандо 12-и. Според Булие обаче причината в по-лошите класирания е в конфигурациите на Сузука и Пистата на Америките, които не пасват на пакета Макларън-Хонда.

„Мисля, че се дължи само на конфигурациите на пистите, каза Булие. – На някои ще сме по-силно, на други ще сме по-назад. Ако се сравняваме с нашите конкурентите, ще видим, че в средната на колоната разликите са много малки.“

Смята се, че колата на Макларън  е много добра при спиране и има добра аеродинамика при първоначалното завиване и при смяна на посоката, но има проблеми в дългите високоскоростни завои, каквито има много в първия и третия сектор в Остин.