Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спечелените точки са всичко за мен, заяви Ланс Строл

Спечелените точки са всичко за мен, заяви Ланс Строл

43
0

Ланс Строл бе изключително щастлив от спечелените първи точки във Формула 1. Пилотът на Уилямс завърши 9-и в домашната си Гран при на Канада и така донесе 2 т. за тима си.

Дебютантът в F1 кара за първи път на пистата Жил Вилньов изобщо, но въпреки това се справи много добре, като не допусна грешки. Той имаше и късмет заради отпаданията на няколко пилоти пред него в хода на състезанието.

„Доволен съм за себе си, за тима и за всички, каза Строл. – Балансът на колата беше добър през цялото състезание. Знаех, че имам добра скорост на правите. Избрах да направя изпреварванията си в подходящото време.

Понякога можех да ги направя и обиколка по-рано, но беше малко рисковано. Затова бях търпелив и ги направи един тур по-късно. Останах спокоен и в края се класирах на 9-а позиция. Това класиране в точките е всичко за мен.“

Фелипе Маса с другия болид на Уилямс отпадна още в първата обиколка. Той бе ударен от Карлос Сайнц с завой 3. Преди това испанецът се удари в Ромен Грожан и полетя бзконтролно напред. За инцидента пилотът на Торо Росо получи 3 места наказание в решетката за следващия кръг.