Начало Автомобили Специалната куриерска служба избра Шкода

Специалната куриерска служба избра Шкода

164
0

С 23 нови Шкоди Специалната куриерска служба ще пренася и доставя кореспонденция, съдържаща класифицирана информация. Автомобилите са специално оборудвани за повишаване на сигурността и защитата на багажното отделение според АСО „Директива за сигурност AD 70-1” на куриерската организация на НАТО, както и с необходимите екстри за удобното пътувате на служителите – климатик, ABS, въздушни възглавници и централно заключване. Закупените нови автомобили Шкода са от моделите Октавия и Фабия, съответно 7 автомобила Октавия и 16 автомобила Фабия. Моделите Октавия са допълнително снабдени с решетка, отделяща багажното пространство от купето. Всички автомобили имат допълнително заключване на 5-та врата и затъмнение на задните стъкла.
Автомобилите са с дизелови двигатели – 1.9 TDI за моделите Октавия и 1.4 TDI за моделите Фабия, които съчетават отлични динамични характеристики и икономичен разход на гориво.
Министърът на Държавната Администрация г-н Николай Василев изрази удовлетвореността си от новото попълнение на автопарка на СКС, който още през 2006 г. бе обновен отново с нови автомобили Шкода Фабия и Шкода Октавия.