Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Специално версия на Меган послучай титлата на Рено

Специално версия на Меган послучай титлата на Рено

242
0

След спечелването на титлата при конструкторите и пилотите през изминалата година Рено реши да пусне специална лимитирана версия на своя модел Меган, която ще носи наименованието Mégane Renault Sport F1 Team Sport Auto Edition. Едва 100 коли ще бъдат произведени от тази версия, която престои да излезе на цена от 25 999 евро.

Мощността на колата ще бъде 224 к.с., които ще идват от 2-литровия турбо двигател, благодарение на които ускорението от 0-100 км/ч. ще става за 6,5 сек. Разход от 8,8 л. на 100 км е доста приличен и остава далеч от този на двигателите в Гран при.

В допълнение идват спортните седалки и широките 235 мм гуми. За да доставя колата и достатъчно удоволствие при шофиране на писта в колата на е внедрена автоматична асистенция при спиране, а системите като ESP и ASR подлежат на деактивиране. Дори при активно състояние ESР системата сработва малко по-късно отколкото при серийния модел, за да се получи пълно удоволствие и наслада от карането.

Появяването на специални модели след спечелването на титла не е новост в концерна като подобна практика бе използвана и в края на миналия век, като тогава от фирмата пуснаха специална версия на Клио носеща името Williams F1.