Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спонсор на Уилямс може да увеличи инвестициите си в F1

Спонсор на Уилямс може да увеличи инвестициите си в F1

641
0
Уилямс FW44
снимка, Уилямс

Един от спонсорите на Уилямс може да увеличи инвестициите си във Формула 1. Предполага се, че хонконгският милиардер и застрахователен магнат Калвин Ло е свързан с инвестицията на Дорилтън Кепитъл. Американската компания закупи отбора от Гроув през лятото на 2020 г. от семейството на покойния основател на тима сър Франк Уилямс.

Според спекулации в края на 2020 г,  главният изпълнителен директор на застрахователния брокер RE Lee International стои зад инвестицията на американската компания за частен капитал.

Самият Ло нито отрече, нито потвърди спекулациите. Все пак той призна, че иманякакъв вид експозициякъм Уилямс чрез Дарилтън Кепитъл. Милиардерът от Хонконг отказа да даде повече подробности за размера на инвестицията си в британския отбор.

Наскоро Ло заяви, че забележителният растеж на F1 в последните месеци е привлякъл вниманието на азиатските инвеститори. Също така добави, че се разглеждат допълнителни възможности за инвестиции в спорта не само от негова страна.

Много хора, включително и аз, все още търсят други отбори, други възможности. В момента има постоянно добри отбори, които не могат да предложат правилния автомобил“, каза Ло пред Ройтерс.

В момента в Азия има много ликвидност, която се съхранява наоколо и е зашеметяваща. Няма да се изненадам, ако следващата новина, която ще чуете, е, че азиатски консорциум инвестира в други тимове.“

Ло не разкри потенциални възможности, в които той или други инвеститори могат да вземат участие.

Друг бъдещ инвеститор в F1 е Ауди. Упорито се говори, че германският производител е закупил дял от Заубер МоторспортF1. Швейцарската компания е мажоритарен собственик в отбора на Алфа Ромео. От Фолксваген Груп все още не са потвърдили интереса си към Заубер.

Екипът на Хаас също може да се сдобие с нов собственик в бъдеще. Американците многократно са отхвърляли офертите на Майкъл Андрети. Бившият пилот от F1 не се е отказал от идеята си да влезе в световния шампионат. В момента Андрети Aутоспортс участва в Индикар, Инди Лайтс, Формула Е и Extreme E.