Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Споразумяха се за 18 кръга през 2007 г

Споразумяха се за 18 кръга през 2007 г

47
0

ФИА и отборите от F1 се споразумяха да увеличат кръговете през следващия сезон на 18, което означава, че може да има и старт на Имола.
###
Отборите от F1 и управляващото спорта тяло постигнаха споразумение да увеличат броя на състезанията през следващия сезон на 18. Това означава, че в календара може да бъде вмъкнат и кръг на пистата Имола.
Миналият месец ФИА оповести предварителния календар за сезон ’07, в който не бе включена Гран при на Сан Марино. Въпреки това между надпреварите в Бахрейн и Испания има разстояние от 4 седмици и е възможно старта на Имола да бъде насрочен на 29 април.
Ремонтът на трасето бе поставен като условие от Бърни Еклестън, за да продължи да съществува Гран при на Сан Марино. Италианското правителство вече гарантира, че модификацията на пистата започва през октомври и трябва да приключи към март, точно навреме за състезанието.
Всъщност включването на Имола в календара зависи от одобрението на Световния съвет по моторни спортове. Неговото заседание ще е през зимата, когато ще бъде одобрен официалния календар за 2007 г.