Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Алонсо Рено няма да загубят бързината си

Според Алонсо Рено няма да загубят бързината си

40
0

Според Алонсо болидът му отново ще е в началото на стартовата решетка, въпреки че Апелативният съд обяви инерционните амортисьори за нелегални.
###
Според Фернандо Алонсо болидът му отново ще е в началото на стартовата решетка, въпреки че Апелативният съд обяви инерционните амортисьори за нелегални. Рено въведе тази система миналия сепрември, с което увеличи бързината си с 0,3 сек. на обиколка. Сега обаче този вид техническо решение е официално забранено.
“Приехме решението на съда и това е логично, просто се опитваме да направим най-доброто с нашия болид. Мисля, че бяхме конкурентоспособни без инерционните амортисьори на Хокенхайм, като оставим настрана проблемите с гумите по време на състезанието. Бяхме бързи и във всички тестове, които направихме. Освен това бяхме бързи и в Унгария, а при каране не чувствам почти никаква разлика. Поради това не се съмнявам изобщо, че остатъкът от сезона ще бъде добър за нас, напълно съм убеден в това. Със сигурност екипът разработва някои нови детайли, мисля, че за предната част на болида, затова смятам, че изобщо няма да имаме проблеми”, обясни испанецът.
Той допълни още, че е останал много учуден от решението на Апелативния съд на ФИА, особено като се има редвид, че Рено са използвали системата близо година.