Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Алонсо шампионатът все още е широко отворен

Според Алонсо шампионатът все още е широко отворен

31
0

Фернандо Алонсо вярва, че първите петима пилоти в генералното класиране все още имат реален шанс за спечелването на титлата тази година.

В момента той е последният от тях и има 20 точки по-малко от лидера Марк Уебър, но имайки предвид, че за победа този сезон се взимат 25 точки, шансовете му определено не са толкова лоши.

В момента тимовете са на заслужена почивка, като след няколко седмици всичко започва отначало на пистата Спа Франкошамп в Белгия.

„Мисля, че ситуацията, в която се намираме сега с тази толкова малка разлика, е такава, че ще започнем отново от нулата през следващото състезание. Никой не се чувства така, сякаш води в шампионата и никой не чувства, че е пети в шампионата. Всички чувстваме, че сме в една група, така че всичко предстои.

Мисля, че трябва да уважаваме всички. До Унгария Макларън и Хамилтън доминираха в шампионата, затова трябва да ги уважаваме, а и знаем колко силни могат да бъдат те. Знаем също, че и Ред Бул имат много конкурентна кола и водят в шампионата с Уебър, така че ще бъде доста трудно и тежко, но ние сме на линия.

Способни сме да поемем водачеството в шампионата, ако спечелим едно състезание. Знаем, че всичките петима пилоти ще се борят до последното състезание, но ние трябва да използваме опита си – този на Ферари, които са печелили толкова много шампионати, както и моя, тъй като аз съм се борил за титлата в три шампионата. В следващите състезания трябва да отбележим възможно най-много точки и аз лично смятам, че постоянството ще бъде ключът към спечелването на титлата“, заяви Алонсо.