Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Алонсо в момента правилата правят Ф1 скучна

Според Алонсо в момента правилата правят Ф1 скучна

43
0

Фернандо Алонсо смята, че прекалено суровите правила във Ф1 в момента, забраняващи тестовете и свободата при техническите решения, правят Формула 1 скучна. Същевременно испанецът смята и че точно забраната за тестовете е в основата на изоставането на Ферари.

„Целта винаги е да побеждаваш, но това не е толкова лесно. Не можеш да  измисляш нови неща, ако не тестваш. Има и малко място за креативност – нашите механици са с вързани ръце.

Забраната за тестовете не е перфектното нещо, когато изоставаш и трябва да наваксваш спрямо другите отбори. Но аз мисля, че Ферари ги боли дори още повече, защото ние имаме невероятни фабрики в Маранело. Там имаме всичко, имаме пистата Фиорано, но когато погледнеш през прозореца, тя често е празна, защото не можем да тестваме автомобил от Ф1. Тъжно е да гледаш това, но така стоят нещата и тимовете се съгласиха на това.

Трябва да бъдем по-добри от останалите в някои аспекти. Трябва да бъдем по-добри в симулациите и т.н. Мисля, че имаме нужното оборудване и нужната фабрика, за да сме най-добрите“, смята световният шампион.