Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според австралийската федерация проблемът е в сигурността, а не в парите

Според австралийската федерация проблемът е в сигурността, а не в парите

39
0

Австралийската федерация по моторни спортове (CAMS) отговори на обвиненията на организатора на Гран при на Австралия във Ф1 – Рон Уокър.

В момента Уокър е в Абу Даби за спешна среща с Бърни Екълстоун, тъй като федерацията заплашва да отмени състезанието в Австралия догодина.

Според него CAMS спекулират с монополизма си и не искат да намалят таксата за провеждането на надпреварата на пистата Албърт Парк, която той смята за прекалено висока.

Вчера следобяд обаче CAMS отговориха на обвиненията с твърдението, че само те разполагат с опита, хората и ресурсите, за да организират надпреварата достатъчно безопасно.

„Това е проблем, касаещ сигурността, а не таксите и ние не вярваме, че австралийската Гран при във Формула 1 може да бъде проведена безопасно без високото ниво на професионализъм и опит в сигурността, които федерацията може да предостави“, се казва в изявление на CAMS, разпространено вчера.

Срокът за решаване на спора е идния петък, като след това от световният моторспорт съвет може да бъде поискана отмяната на състезанието в Австралия, насрочено за 2011-та.