Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Бахар, Фернандес е виновен за разрива с Лотус

Според Бахар, Фернандес е виновен за разрива с Лотус

35
0
Лотус

Генералният директор на Лотус Груп – Дани Бахар, твърди, че компанията му е имала желание да продължи сътрудничеството си с отбора на малайзийския милиардер Тони Фернандес, но неговите изисквания са били прекалено нереалистични.

Бахар се присъедини към Лотус Груп след споразумението между марката и Фернандес и още от началото даде да се разбере, че целта му е Лотус да бъде промотиран широко в света на моторните спортове.

„Опитахме, но когато предложенията от отсрещната страна са толкова абсурдни, няма смисъл да се водят преговори. Рено бяха на една трета от тази цена.

Нямахме куража да създадем собствен тим от нулата и затова взехме по-консервативното решение. Искаме да се борим в челото на колоната. Разбираме, че за следващите две години трябва да разучим Ф1, а колата ще бъде Рено и т.н., но когато дойде време за ново споразумение Конкорд (надявам се през 2013-та), вероятно ще можем да сменим името. Ще видим и къде ще се намираме след две години и какво ще сме научили дотогава.

Не искаме никой друг да ползва името Лотус, защото това си е нашата марка. Ние сме просто компания, която иска да започне нова програма във Ф1.

Не твърдим, че сме Тим Лотус и не искаме и да бъдем. Това име има велико минало, но Тим Лотус трябва да си остане където си беше, трябва да почива в мир“, заяви Бахар пред журналисти вчера.