Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Браун гумите Пирели няма да окажат чак толкова голямо влияние при...

Според Браун гумите Пирели няма да окажат чак толкова голямо влияние при Шумахер

52
0
Рос Браун

Рос Браун предупреди, че новите гуми на Пирели едва ли ще решат проблемите на Михаел Шумахер от изминалия сезон като с магическа пръчка.

7-кратният световен шампион определено не се представи според очакванията миналата година, като една от основните причини за това бе факта, че гумите от 2010-та бяха крайно различни от тези, с които той бе карал за последно през 2006-та.

„Изоставането на Михаел бе основно при техниката в бавните завои, а не при бързите, където смелостта и контролът над автомобила са основните фактори.

Според мен е твърде рано да говорим за гумите Пирели. По време на тестовете в Абу Даби, ние не видяхме никаква голяма разлика в представянето в сравнение с Бриджстоун. Но е ясно, че със смяната на производителя на гуми, колата ще бъде различна и може и да има много промени по време на зимните тестове“, обясни Браун, който също така заяви, че не е подарил нищо на Шуми за 42-рия му рожден ден, който бе преди няколко дни, защото най-добрия подарък според него би бил конкурентен автомобил за сезон 2011.