Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Цунода стюардите не се отнасят еднакво към всички отбори: Те си...

Според Цунода стюардите не се отнасят еднакво към всички отбори: Те си обичат топ тимовете

1111
0
Юки Цунода
Юки Цунода; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода смята, че стюардите не се отнасят по един и същи начин към всички отбори във Формула 1. Повод за това му изказване бе решението на стюардите, които разгледаха инцидента между него и Оскар Пиастри (Макларън) от Гран при на Мексико и решиха, че няма да има никакви действия по станалото. Заради удара помежду им Цунода излезе извън топ 10 и остана без точки.

Японският пилот призна, че спирането на състезанието заради катастрофата на Кевин Магнусен му е помогнало, но същевременно подчерта, че темпото на Алфа Таури на Аутодромо Ерманос Родригес бе страхотно.

„Без толкова добър стинт с харда нямаше да съм осми. Колата бе добра. Това наистина показа колко вървеше“, каза Цунода.

Пилотът на Алфа Таури нямаше особено желание да коментира инцидента с Пиастри, заради който отпадна от топ 10, но все пак го стори.

„Мисля, че казах достатъчно, докато още бях на пистата. Те (стюардите – б.р.) си обичат топ тимовете и това е положението“, заяви Цунода

„Гумите ми бяха започнали да се износват от движението зад други автомобили. С настоящите коли е трудно едновременно да гониш и да ги пазиш. Усетих като започнаха да се износват. Исках да направя изпреварване възможно най-бързо, но пък трябваше да внимавам и със спирачките.“

„Като цяло обаче скоростта на колата отговаряше на очакванията ни. Направихме добро представяне в събота и е жалко, че всичко приключи така на пистата“, допълни Цунода.

Състезателят на Алфа Таури обаче не очаква болидът му да върви така силно и в предстоящата тази седмица Гран при на Бразилия.

„Според мен трасето в Мексико пасна повече на характеристиките на автомобила ни. Знаехме, че там ще върви добре. Има известен потенциал и за бразилската писта – конфигурацията там е с множество бавни завои. Но не очаквам толкова силно представяне. Но все пак се надявам да вървим добре. Или поне достатъчно добре, за да се борим за девето-десето място“, обясни Цунода.