Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Доменикали Ферари не могат да си позволят догонване в средата на...

Според Доменикали Ферари не могат да си позволят догонване в средата на сезона

47
0

Шефът на тима на Ферари Стефано Доменикали твърдо вярва, че новия F60 трябва да бъде много бърз още от самото му начало, ако тимът иска успешно да защити конструкторската си титла от миналата година.
Заради многото промени в правилата, приети през 2009-та и забраната за тестове веднага щом сезона започне, Доменикали е на мнение, че тимът му трябва да е на челна позиция още от първия ден.

Ние започнахме с проект на автомобил, който не е еволюция на миналогодишния. Следователно това да сме конкурентноспособни веднага е основен момент в представянето ни. Ние трябва да насочим усилията си в издържливостта на колата, а също и в симулации. Това е особено полезно, защото тези резултати ние бихме могли да използваме и в производството на серийни автомобили., сподели италианеца.

Разсъжденията му са рефлектирани от факта, че Ферари първи представиха новия си болид, независимо от факта, че изостават от конкурентите си в някои области, като например системата KERS.

Мисля, че този сезон борбата ще е особено оспорвана, тъй като наши основни конкуренти ще бъдат Макларън и БМВ. Рено също свършиха доста работа.
, каза още Доменикали, който призна, че би се радвал ако внедряването на KERS се забави.

Италианеца обаче изрази пълна увереност в качествата на двамата си пилоти Фелипе Маса и Кими Райконен. Той похвали отличното представяне на Маса през изминалия сезон и предрече, че Райконен ще се върне във форма след разочароващата за него 2008-ма.

Наблюдавах един пълен с енергия и много мотивиран Фелипе Маса. Той узря доста след края на миналия сезон. Неговото най-голямо предимство през последните години бе, че той винаги е вярвал в себе си. Мисля си, че той е достатъчно подготвен психически и достатъчно узрял, за да се справи с напрежението отвън и отвътре.

Кими Райконен няма търпение да седне отново в колата и ще има тази възможност следвашата седмица в Портимао. Той иска да покаже, че нищо в него не се е променило, след като президента Монтедземоло се пошегува, че миналата година е карал негов брат близнак.

Ферари ще направят първия си пълен тест на F60 заедно с основните си конкуренти на португалската писта Алгарве близо до Портимао следващия понеделник.