Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Доменикали новите правила са неблагоприятни за Ферари

Според Доменикали новите правила са неблагоприятни за Ферари

86
0

Според шефа на тима на Ферари, Стефано Доменикали, отборът му се намира в леко неизгодно положение за предстоящия сезон.

Първо тимът на настоящият световен шампион Люис ХамилтънМакларън-Мерцедес призна тази седмица, че новият МР4-24 не е готов да побеждава, а сега и шампионите при конструкторите за миналата година започнаха да правят подобни изявления.

„Всеки, който е работил до последният момент по развитието на колата си за 2008-ма година, като нас и нашите основни конкуренти, ще бъде в малко по-неизгодна позиция спрямо тези, които се отказаха по-рано от борбата миналата година и пренасочиха усилията и ресурсите си към новите си проекти”,
заяви Доменикали.

Италианският отбор показа доста добро темпо по време на зимната пауза, но шефът на тима твърди, че последният тест в Барселона, в който новосформираният отбор на Браун GP доминира изцяло, е объркал настроенията като цяло.

Попитан къде се намират Ферари в момента, Доменикали отговори:
„Не искам да си мислите, че избягвам отговора на този въпрос, но сега наистина е по-трудно откогато и да било да се говори за нивото на всеки един тим на пистата.

Допреди няколко дни имаше голямо равновесие между различните отбори, но след това Браун GP направиха истински подвиг. Тяхното представяне бе изключително изненадващо и затова ние трябва да ги държим под око.

Мислим, че сме част от по-конкурентните отбори, но все още има много въпросителни. Трябва да изчакаме първия старт В Mелбърн, за да получим отговорите,
добави италианецът.