Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Хамилтън гумите Пирели ще направят колите във Ф1 по-бавни

Според Хамилтън гумите Пирели ще направят колите във Ф1 по-бавни

48
0
Люис Хамилтън,Фил Прю

Според Люис Хамилтън новите гуми Пирели ще направят болидите във Ф1 по-бавни тази година. Падокът в момента е разделен на два лагера, що се отнася до качествата на новите гуми, като бившият световен шампион определено е от критиците им още от самото начало, за разлика от шефа си Мартин Уитмарш, който пък съвсем наскоро заяви, че критиците на Пирели трябва повече да се замислят, преди да се изказват негативно за новите гуми във Ф1.

„Ф1 изглежда стана по-бавна. Колите са по-бавни по време на състезателна дистанция. Миналата година трябваше да накараме гумите да издържат когато карахме с много гориво, а сега е дори по-бавно отпреди. Когато карах за първи път с Пирели, колата бе адски бавна. Наистина. Просто не бе вълнуващо, ако трябва да съм честен.

При първото излизане на тестовете не мисля, че натисках много и въпреки това гумите свършиха след 9 обиколки. Вторият път трябваше да внимавам дори още повече. Беше все едно правя загряваща обиколка.

През годините трябва да променяш стила си и да се адаптираш, докато в същото време запазиш важната част, която е скоростта и агресията. А сега най-голямата крачка е свързана с това как да се опитаме да пазим гумите“, смята Хамилктън.