Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Хил догодина Шумахер ще успее да вземе няколко победи

Според Хил догодина Шумахер ще успее да вземе няколко победи

43
0
Деймън Хил

Бившият световен шампион във Ф1 – Деймън Хил, смята, че големият му съперник от близкото минало – Михаел Шумахер, ще успее да спечели няколко състезания догодина и да затвори устата на своите критици.

„Изобщо не смятам, че той се изложи. Просто показа колко е трудно да се завърнеш. Мисля, че е трудно също и да запазиш темпото си с напредването на възрастта и имаше неща, върху които той се наложи да помисли. Но той никога не се предава и точно това го определя най-добре. Сигурен съм, че той просто гледа на това като на поредното предизвикателство и че ще докаже на всички ни, че грешим, като спечели няколко състезания догодина“, заяви Хил по време на връчването на годишните награди на клуба на британските автомобилни пилоти.

Британецът се изказа доста ласкаво и за новия световен шампион Себастиан Фетел, който според него без съмнение ще успее да дублира титлата си в следващите години.

„Мисля, че Фетел е много силен. Той е в челото от няколко сезона насам и тази световна титла го освободи, защото според мен сега той ще може да се поуспокои малко, не прекалено, но ще може да изпитва повече удоволствие. А когато един пилот изпитва удоволствие, според мен той е по-голяма заплаха за останалите, а това намалява напрежението. Той е толкова млад и мисля, че ще спечели още много титли, преди да се оттегли“, добави още Хил.