Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Хорнер Макларън са искали да жертват Бътън за сметка на Хамилтън...

Според Хорнер Макларън са искали да жертват Бътън за сметка на Хамилтън в Япония

53
0
Кристиян Хорнер

Според тим-шефа на Ред Бул – Кристиян Хорнер, Макларън са имали намерение да жертват Дженсън Бътън за сметка на Люис Хамилтън в Япония, но проблемите със скоростната кутия на Хамилтън са осуетили плана им.

Бътън започна състезанието с твърди гуми и това му позволи да спре доста по-късно в бокса от останалите и да излезе начело на колоната, като според Хорнер именно това е била целта на Макларън, тъй като по този начин Бътън е можел да забави колите на Ред Бул, за да могат те да бъдат застигнати от Фернандо Алонсо и следващия го Хамилтън.

„Бяхме малко притеснени от състезателната стратегия на Дженсън, защото знаехме, че ще излезем зад него, след което той ще започне да забавя всички, а Хамилтън да наваксва. Все едно бяхме в сандвича на Макларън. Но малко след това изглежда при Хамилтън се появи проблем с трансмисията и това развали стратегията на Дженсън. Изглеждаше все едно той е жертвеното агне. Не знам, просто всичко изглеждаше малко странно“, заяви Хорнер.

Колегата му от Макларън – Мартин Уитмарш, обаче опроверга тази теза и заяви, че Бътън е стартирал с твърдите гуми само за да може да му бъде предоставена възможността да сложи меките си гуми в най-удобния момент, когато може да навакса най-много време.