Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Кубица времето в Бразилия може да превърне състезанието на Интерлагос в...

Според Кубица времето в Бразилия може да превърне състезанието на Интерлагос в лотария

47
0
Робърт Кубица

Според Робърт Кубица променливото време, което се очаква този уикенд на пистата Интерлагос в Бразилия, ще направи състезанието истинска лотария.

„Бразилия е доста странна писта и е наистина трудно да се предрече как ще се представим там. Има една дълга права след последния завой, където f-duct системата ще ни даде доста преимущество и точно там двигателя също ще изиграе важна роля.

Мисля, че времето ще направи нещата като на лотария, защото в Бразилия времето е доста променливо в тази част на годината и е доста възможно да караме на мокро, точно както през 2009-та. Когато вали, сцеплението е много малко и трябва да си голям късметлия, за да постигнеш перфектния баланс на колата.

Също така си много близо до феновете, защото централните трибуни са много близо, а това прави чувството докато си на стартовата решетка много специално. 95% от тях викат за бразилците, но  въпреки това атмосферата е чудесна. Миналата година постигнах добър резултат там, което бе голяма изненада за мен. Ще бъде трудно да повторя този резултат сега, но както казах времето може да изиграе голяма роля на Интерлагос и всичко може да се случи там“, заяви Кубица, който през 2009-та финишира втори със своя Заубер в Бразилия.