Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Льоклер управлението на гумите ще е ключово за състезанието на Монца

Според Льоклер управлението на гумите ще е ключово за състезанието на Монца

2237
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер и Карлос Сайнц ще се борят от четвърто и пето място на стартовата решетка за домашната за тима им Ферари Гран при на Италия.

„Квалификацията бе сложна. Предната част бе нестабилна, което усетих и във вчерашните тренировки. Заради това имах проблеми в някои завои, особено в първия сектор. Там изгубих най много време и шанса да се боря за полпозишън“, отбеляза Льоклер

„Четвърто място бе най добрият възможен резултат днес, но ние не искаме да се борим за тази позиция. Затова ще работим да открием какво ни липсва преди утрешното състезание. Очаквам, че в надпреварата ще надделее този, който се справи най-добре с управлението на гумите. Ще дам всичко от себе си и се надявам да вземем победа за тифозите“, допълни Льоклер.

Сайнц коментира, че в отбора са били наясно колко близка ще е битката.

„Полпозишънът е само на десета от секундата и заради това очевидно сме разочаровани. Гледайки данните след сесия, винаги си мислиш, че си можел да се справиш по-добре тук или там, но температурата на пистата падна малко в Q3. Това дестабилизира предната част и не помогна. Мисля обаче, че извлякох максимума днес и оставам уверен за утре. С добра стратегия можем да спечелим позиции и да предложим на тифозите добро шоу“, каза испанският пилот на тима от Маранело.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор сподели, че 6 коли в по малко от две десети от секундата е страхотно шоу за Формула 1, въпреки че от Скудерията биха предпочели да са на първа редица

„Платихме висока цена за малките разлики. Жалко че сме на две стотни от първа редица. Положителното е, че сме толкова близо до екипите пред нас. Мисля, че в състезанието можем да се борим и всичко е възможно. Избрахме реглажи с ниско аеропритискане, което може да помогне в надпреварата, но вероятно направи колите по-трудни за управление в квалификацията. Ще ни даде обаче по висока максимална скорост в неделя“, отбеляза Васьор.

„В последните няколко старта се справихме с износването на гумите може би по-добре от най-близките си съперници. Освен това представянето ни в състезанията бе по-силно от това в квалификациите. Що се отнася до стратегията, то тя ще зависи от темпото в първите обиколки. Едно е сигурно: битката ще е много близка, а нашите фенове ще ни подкрепят от старта до финала“, добави ръководителят на Ферари.