Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Мъри Уокър Хамилтън трудно ще спечели титлата

Според Мъри Уокър Хамилтън трудно ще спечели титлата

86
0
Люис Хамилтън

Според легендарния британски коментатор Мъри Уокър сънародникът му Люис Хамилтън има много по-малък шанс да спечели световната титла този сезон във Формула 1, отколкото мнозина си мислят в дните преди Гран при на Великобритания, която отново е обхваната от Хамилтън мания.

Вестниците от тази сутрин са пълни с материали за английския пилот на Мерцедес, за карането на картинг с баща му на пистата, от която е тръгнал, всевъзможни гледни точки към кариерата и представянето му. Настроението е, че Силвърстоун е огромен шанс отново да спечели пред своя публика с отличния този сезон F1 W05 Hybrid.

Според Уокър обаче, който през 2013 г. навърши 90 години и прекара 50 от тях пистите на света, дори и Люис да спечели на Силвърстоун, по-добър шанс за краен успех има Нико Розберг.

Хамилтън изключитлено много иска да спечели втора световна титла и бе абсолютно убеден, че само по-добрата кола на Ред Бул през последните години е причината за това не той да е шампион, а [Себастиан] Фетел да печели – каза легендата в навечерието на състезанието в английската писта. – Сега обаче има най-добрата кола, а Нико е пред него, и то с повече точки от една победа. Причината за това е, че Люис е много емоционален и прави грешки, когато е под напрежение. Той си мислеше, че може с лекота да победи Розберг, когато си поиска, но не става, защото Нико е много умен. Люис е по-бързият от двамата, но никак няма да му е лесно да победи, защото Розберг е от мислещите пилоти.

Според британските колеги най-голяма подкрепа Люис е получил в последните дни от семейството си, както и от Ники Лауда, който го надъхва за нов успех, след като серията му от 4 победи бе прекъсната от Розберг в Монако.