Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Маса бавният му питстоп е причината да остане трети на Монца

Според Маса бавният му питстоп е причината да остане трети на Монца

53
0

Фелипе Маса смята, че бавният му пистоп вероятно е причината, за да не успее да се пребори с Дженсън Бътън и съответно да остане трети в Гран при на Италия.

Бразилецът остана най-дълго на пистата от водещото трио, след което се върна в борбата само на няколко метра зад пилота на Макларън.

„По време на цялата дистанция колата работи много добре и аз бях конкурентен. Питстопът ми не бе перфектен и може би загубеното там време ми костваше втората позиция. Но все пак бе наистина прекрасно да съм на подиума. Да видя всички тези хора под него бе невероятно, цялата права бе задръстена от фенове. Чувството бе специално, особено имайки предвид, че аз се чувствам отчасти италианец. Щастлив съм за отбора и за нашата домашна публика.

Имах добър старт и можех да спечеля една позиция, но нямах добро сцепление на излизане от втория завой. После усетих удар и това бе Хамилтън, който се беше ударил странично в моя автомобил. За радост нямах повреди.

Сега имаме много работа, за да се подготвим за идващите състезания, започвайки с това в Сингапур. Няма да бъде лесно, но ние сме готови. Ще продължа да се боря за победи и за доброто на отбора“, заяви Маса.