Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Монтеземоло във Ферари все още има място за Роси

Според Монтеземоло във Ферари все още има място за Роси

54
0

Президентът на Ферари – Лука ди Монтеземоло, разкри, че все още има възможност за присъединяването на Валентино Роси към италианския тим.

Многократният шампион по мотоциклетизъм обмисля подобно решение от много време насам, а миналата седмица проведе поредния си тест с болид на Ферари.

„Говорих за възможността за трета кола, но не съм казал, че Ферари се нуждае от три коли. Добре съм запознат с възможностите, идващи от малките отбори.

Ето и идеята: С удоволствие бих дал едно Ферари на американски, немски или пък австралийски отбор, като мениджмънтът също може да бъде тяхна отговорност. Така те ще харчат по-малко, отколкото ако трябва да създадат своя собствена кола от нулата. А този автомобил те ще могат да дадат на някой силен и талантлив пилот или пък да я опитат с млад пилот, но с голям потенциал.

Що се отнася до Роси – той е приятел и без съмнение голям шампион, както и голям фен на Ф1 и двигателите. Също така той има и потенциал да стане шампион и във Ф1. Ако през 2011-та година има възможност и той има желание да тества и да се адаптира към Ф1, тогава защо не?“, заяви Монтеземоло, който се опитва да прокара идеята за трета кола на Ферари от доста време насам.