Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Мозли Ред Бул може и да са изхарчили повече от позволеното

Според Мозли Ред Бул може и да са изхарчили повече от позволеното

29
0
Макс Мозли

Макс Мозли предположи, че новите световни шампиони от Ред Бул може и да са надвишили максимално разрешените си разходи за тази година.

В интервю за изданието AMS, бившият президент на ФИА, чието предложение за лимит на бюджетите във Ф1 не бе прието през 2009-та, нарече споразумението за рестрикция на разходите в спорта неефективно.

„Ефектът на споразумението за ограничаване на разходите е минимален, което е и причината тимовете да се съгласят на него. На последната среща на ФОТА миналия четвъртък, Ред Бул са помолили за изключение. Ако това е вярно, то може само да значи, че те са изкарчили повече пари, отколкото им е разрешено и сега молят останалите тимове за тяхното позволение.

Интересно ми е да разбера как са реагирали опонентите им.

Това споразумение няма смисъл и ще ви дам пример – тимовете могат да имат максимален брой служители, да кажем сто. Ако се разходя из падока с много пари в джоба си, тогава за мен ще дойдат да работят стоте най-добри във Ф1. Така че бедните тимове отново нямат шанс срещу богатите. Единственото нещо, което ще работи, е лимит на бюджетите, защото да имаш по-голям бюджет е като да имаш по-голям двигател“, смята Мозли.