Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Розберг гумите са проблем за всички

Според Розберг гумите са проблем за всички

40
0
Испания,Мерцедес,Нико Розберг

Нико Розберг изглеждаше сравнително доволен от представянето си в днешния ден, въпреки че завърши на седми на 0,6 сек. зад сънародника си Себастиян Фетел.

„През зимата се представихме много добре на това трасе“, върна се назад във времето Розберг. „Постигнах най-добро време тогава, така че трябва да сме добре подготвени. Пистата тук е добре позната на всички. Мисля, че днес бе един много добър ден за нас. В една обиколка сме на нивото на останалите в челото, за дълга серия от обиколки обаче ми е трудно да кажа. Трябва да направим определени анализи, но е трудно да се каже с какво количество гориво карат останалите. Някои карат със 130 кг. гориво, други със 160 кг. – трудно е да се каже, кой къде се намира.

Мисля, че всички имат определени проблеми с гумите. Имахме известни проблеми с грейнинг на предните гуми, защото не успяхме да ги загреем добре. Това ги кара да се ронят и вреди както на сцеплението, така и на издръжливостта им.

Научихме доста неща от този първи ден. Условията са напълно различни от зимните тестове, както заради температурите, така и заради промените във вятъра. Мисля, че времената са по-бавни с около 3 секунди спрямо тези от зимните тестове. Като цяло обаче съм доволен от първия ден, но все още не знаем, дали ще можем да се борим за място в челото.

Свършили сме чудесна работа през паузата. Колата е по-добра от тази в Бахрейн, но дали това ще е достатъчно ще видим в неделя. Подобрили сме работата си със задните гуми, но не съм сигурен, дали се справяме достатъчно добре спрямо останалите. Трябва да поддържаме високо темпо на развитие и да се опитаме в състезанията да сме толкова бързи колкото и в квалификациите. Това са две предизвикателства, с които трябва да се справим. Искам да благодаря на всички във фабриката, които са работили усилено, за да подобрим представянето си.“