Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Уебър раменната му контузия не е била толкова сериозна

Според Уебър раменната му контузия не е била толкова сериозна

39
0
Марк Уебър

Марк Уебър разкри, че не е казал на тима си за контузеното си рамо, с което той кара в последните 4 състезания този сезон, тъй като това по никакъв начин не е притеснявало самия него.

Тим-шефът на Ред Бул – Кристиян Хорнер, изрази раздразнението си от това, че австралиецът не му е казал за контузията си, но самият пилот не смята, че е имало причина да го прави.

„Бях напълно сигурен, че това няма да повлияе на представянето ми в автомобила и точно затова не казах на никого. Рамото не ми създаваше проблеми и затова не смятам, че имаше нужда да говоря с когото и да било. Ако имах някакви проблеми с него, докато бях в автомобила, тогава естествено, че щях да кажа на тима. Но не беше така. Никога не съм пропускал Гран при, но естествено ако не можех да карам колата достатъчно сигурно или ако не можех да карам на лимита, тогава щях да уведомя отбора си..

Биха ми обезболяваща инжекция преди японската Гран при, но това бе изцяло само превантивна мярка. Това бе първият път, в който щях да завъртя над 50 състезателни обиколки плюс квалификацията сутринта и затова взех това, което лекарите ме посъветваха за състезателния ден. Много хора сигурно знаят, че раменните контузии могат да са комплексни, но аз извадих късмет, че това не попречи на основната ми работа. А това бе най-важното нещо за мен.

Някои хора попитаха дали рамото ми е било причината, поради която не участвах в теста на гумите в Абу Даби през ноември, но аз просто нямах нищо общо с него. Никога не е било планирано да участвам в този тест“, заявява Уебър в своето ревю на сезон 2010 – „Up Front: A Season to Remember“.