Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Споровете във ФОТА добре дошли за Бърни

Споровете във ФОТА добре дошли за Бърни

65
0

Две от най-влиятелните личности във ФОТА в момента водят спорове по повод на сагата със задните дифузьори.

И въпреки че останалите шефове на отбори от ФОТА настояват, че проблемите на пистата са отделни от иначе обединените усилия на ФОТА, то шефът на Рено, Флавио Бриаторе, не успя да скрие яда си по отношение на Рос Браун.

Бриаторе е шеф на комерсиалния отдел във ФОТА, докато Браун оглавява техническия.

Тойота принципно също са част от сагата, тъй като са един от отборите, срещу които е пуснат протест. А именно Джон Хаует е вице-председателят на асоциацията.

„Не ми харесва поведението на техническия делегат на ФОТА, който трябваше веднага да съобщи за това нещо” – каза Бриаторе пред италианските медии.

„Браун трябваше да бъдe честен. Преди три месеца той щеше да дойде при нас и да ни каже, че има две интерпретации на дифузьорите. Когато отида пред ФИА или Еклестън, аз отивам от името на ФОТА, не Рено. Не ми харесва, че представител на ФОТА не гледа ясно на нещата” – добавя той.

Браун от своя страна не се впечатли особено. Въпреки това е ясно, че конфликтът определено е в полза на Бърни Еклестън и ФИА, за които единността на ФОТА представлява заплаха.

„Рос Браун е човекът, който е начело на техническия комитет и вероятно знае какво ще се случи преди другите, а може би е способен и да поведе нещата в определена посока. Това е голям конфликт на интереси” – казва Еклестън, нажежавайки допълнително атмосферата.