Начало Автомобилни новини Спортен хибрид за 100 г. Chevrolet

Спортен хибрид за 100 г. Chevrolet

119
0
Chevrolet,hybrid,roadster

Тази година марката Chevrolet отбелязва тържествено своята 100-годишнина. По този повод корейското поделение на концерна General Motors, чиято собственост е и легендарния бранд, представи на автосалона в Сеул концептуален спортен хибриден автомобил с централно разположен двигател.
Chevrolet Mi-ray (бъдеще на корейски) има алуминиево шаси, към което са закрепени лицевите панели на каросерията, изработени от карбон и армирана с въглеродни нишки пластмаса.
Създателите му твърдят, че в него могат да се видят черти от класически модели на марката като Chevrolet Monza SS (от 1963 г.) и Corvair Super Spyder (от 1962 г.), а формата на предните и задни калници е заимствана от ранните Corvette. Зад подглавниците са монтирани активни клапи, управляващи въздушния поток, а зад тях са люкът на резервоара от едната страна и порта за зареждане на батерията от другата.
Задвижването на предните колела се осъществява от два електромотора с мощност 15 кВт. всеки, а 1,5-литровият 4-цилиндров турбоагрегат задвижва задните. Акумулаторната батерия е литиево-йонна с капацитет 1,6 kWh, а трансмисията е автоматична, роботизирана с два съединителя. Зареждането на батерията става за сметка на рекуперацията на кинетичната енергия при спиране.
Компанията не съобщава динамичните характеристики на хибридния роудстър, но пък е известно колко гориво изразходва концептуалния спортен автомобил – около 3,92 л/100 км. в градски условия и 3,73 литра на писта.