Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Справихме се чудесно със състезанието, радва се шефът на Ферари Доменикали

Справихме се чудесно със състезанието, радва се шефът на Ферари Доменикали

46
0
Каталуния,Ферари

Тимът на Ферари спечели първи двоен подиум за 2013 г. във Формула 1, след като Фернандо Алонсо стана пръв в домашната си Гран при на Испания, а Фелипе Маса бе трети в състезанието. Шефът на Скудерията Стефано Доменикали бе много щастлив от резултата и заяви, че целият отбор е свършил страхотна работа и на пистата, и в централата в Маранело.

Беше много напрегната надпревара, в която и най-малката подробност можеше да доведе до сериозна разлика. От тази гледна точка се справихме чудесно с „прочита“ на състезанието – тоест с управлението на гумите и избора на моментите за спиранията в бокса. Мога да кажа, че екипът инженери не допусна никаква грешка. Мисля, че това се дължи на Пат Фрай, въпреки че той отсъстваше от питуола (техническият директор бе откаран в болница в събота, където му бе направена спешна апендектомия – б.р). Тези спечелени в Барселона 40 точки са особено важно. Фернандо направи великолепно бягане, в ключовите моменти агресивно, бе консервативен, когато трябваше да поддържа лидерството си, печелейки аванс спрямо основните си съперници – коментира още Доменикали.

Италианецът каза също така, че Ферари са намалили разликата спрямо противниците като чиста скорост. Той бе особено доволен и от представянето на Маса, който се справи на ниво въпреки наказанието си.

Да стартираш девети на тази писта и да се качиш на подиума никак не е лесно. Фелипе участваше в битката от самото начало и резултатът му е напълно заслужен. След случилото се в квалификацията, това бе най-доброто, на което можехме да се надяваме. Удържахме ситуацията срещу силни опоненти, но знаем, че има много какво да подобрим в колата си за съботните следобеди, ако искаме да стартираме от по-предни позиции, както сме споменавали многократно досега – добави Доменикали.

Той и пилотите получиха поздравленията на президента на Ферари Лука ди Монтедземоло още преди да се качат на подиума на Каталуния.