Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Средният стинт ни коства подиум, а можех да гоня Уебър за второ...

Средният стинт ни коства подиум, а можех да гоня Уебър за второ място, убеден е Грожан

33
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан е убеден, че забавяне във втората част на състезанието за Гран при на Абу Даби му е коствало място на подиума на пистата Яс Марина. Французинът финишира четвърти, докато съотборникът му Кими Райконен не стигна и до втория завой. Финландецът се удари с Гийдо ван дер Гарде след старта и отпадна.

Очаквахме да се борим за подиум и тук, но за съжаление обстоятелствата не ни позволиха да го сторим – коментира директорът операции на пистата Алан Перман. – След като му бе отнето най-доброто квалификационно представяне от Германия насам, Кими се сблъска с един от Катерам-ите и това сложи разочароващ край на уикенд, в който темпото му бе значително подобрено. Ромейн нямаше проблеми и кара добре до четвъртата позиция. Прогресът му бе забавен от трафик в средата на надпреварата и нямахме достатъчно скорост да настигне [Нико] Розберг във финалния етап. Така че реалистично погледнато, постигнахме възможно най-добрия резултат днес.

Грожан съжаляваше, че прекъсна серията си от подиуми – място на почетната стълбичка днес щеше да е четвъртото му поредно класиране в топ 3.

Беше доста дълга надпревара. Направих добър старт и спечелих две места в първите няколко завоя. След това обаче загубих много време зад едната Форс Индия. Не можех да го изпреваря с DRS, тъй като той бе с далеч по-добра максимална скорост и просто щеше да ме задмине на следващата права. Този среден стинт ни коства шанса за подиума, а темпото ни бе такова, че може би дори щях да гоня Марк [Уебър] за втората позицията. Просто така се получава понякога – допълни французинът.

Райконен каза само няколко думи след отпадането си преди да си тръгне от пистата. Той обясни, че не съжалява задето тръгна от грида, а не от питлейна.

Не беше тежък сблъсък, но управлението пострада заради ъгъла на удара. Никога не е лесно да тръгваш от дъното на стартовата решетка, но след наказанието това бе по-добрият избор в опит да увеличим шансовете си в състезанието. Лош късмет – заяви финландецът.