Начало Картинг Стартира Европейският шампионат по картинг за издръжливост

Стартира Европейският шампионат по картинг за издръжливост

267
0

През изминалия уикенд стартира вторият шампионат по картинг за издръжливост „ЕКО 8 часа на България“ в град Враца. В него взеха участие 53 отбора от 7 нации или общо 180 пилота. На почетната стълбичка се качиха отбори от 3 държави.

На първа позиция се класира италианският отбора E-Team 21, който спечели победата след изпреварване в последните обиколки. Те бяха следвани плътно от българския отбор на Bardahl Racing който завърши само на няколко секунди след победители. На третото място завършиха представителите на Белгия и Световни шампиони от MRK Pro.

Европейският шампионат по картинг за издръжливост привлича състезатели от цял свят и е едно от най-атрактивните зрелища за любителите на моторните спортове. По традиция, организаторите обещават много силни емоции и адреналин, звездно присъствие и надпревара на различни писти в България. Основният партньор на шампионата „ЕКО“ също ще има свой отбор „Еко и приятели“, който ще мери сили с професионалисти от цял свят.

Както всяка година, организаторите на „ЕКО 24-часа на България“ в Кюстендил и Враца ще се ангажират с благотворителна кауза.

Те ще съберат и дарят средства за дете в нужда. Те ще предоставят част от таксите, събрани за участие в състезанието, както и лични средства.

За поредна година Загорка подкрепя Европейския шампионат по картинг за издръжливост в България, като част от инициативите си за безопасно шофиране и отговорна консумация, водени от марката Heineken 0.0 и посланието си „Когато шофираш, никога не пий“, фокусирани върху отговорния избор на консуматорите чрез висококачествената безалкохолна алтернатива на пивото.

И тази година календарът включва четири старта: 17-18 юни – ЕКО 24 часа на България, писта Кюстендил, 27 август- ЕКО 8 часа на България, писта Кюстендил, 30 септември- ЕКО 24 часа на България, писта Враца.

Двете 24-часови състезания от Европейския шампионат по картинг ще бъдат излъчвани в ефира на БНТ. Tези които искат да гледат всички надпревари, ще могат да го направят на преките излъчвания на Кarting Еvents Bulgaria.