Начало Автомобили Стартира производството на Yaris Hybrid във Франция

Стартира производството на Yaris Hybrid във Франция

527
0
Toyota-Yaris_Hybrid

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) стартира производството на напълно новия Yaris Hybrid. Първият автомобил, която слезе от поточната линия е предназначена за клиент от Северна Франция. Производството на модела във Френския завод бе обявено през септември 2010 година, а TMMF е първият френски и европейски автомобилен завод, който произвежда пълни хибриди в компактния B-сегмент. Стартът на производството е част от европейската стратегия на Toyota да предложи пълнохибридни модификации на цялата си моделна гама до 2020 година.

В обръщение към служителите, пряко свързани с проекта, президентът на TMMF, Макото Сано, заяви: „Горди сме, че ние ще сглобяваме първия пълен хибрид в компактния В-сегмент в Европа. Първокласното качество е наш основен приоритет. С производството на този модел гарантираме светлото бъдеще на TMMF и Валенсианския регион. Непрекъснато нарастващите цени на петрола ме карат да вярвам, че ще предложим перфектния продукт за жителите на градовете, който съчетава нисък разход на гориво и компактни размери.”

Yaris Hybrid запазва ДНК-то на третото поколение Toyota Yaris – изключително просторен и същевременно компактен интериор в съчетание с уникална маневреност, пасваща идеално на градската среда. Автомобилът е задвижван от пълнохибридна система Toyota Hybrid Synergy Drive® (HSD) с намален работен обем, специално проектирана така, че да осигури същото багажно пространство и пространство за пътниците на задната седалка, с каквото разполагат и стандартните модификации на модела.

Ниските разход на гориво, нива на вредни емисии и разходи по поддръжка в комбинация с релаксиращото и безшумно шофиране доказват, че удоволствието от шофирането не трябва да е за сметка на отговорността към околната среда и разходите по автомобила. Емисиите на СО2 в размер на едва 79 г/км при комбиниран цикъл и разход на гориво само 3.1 л/100 км в градски условия налагат нови стандарти в компактния В-сегмент.

Toyota Motor Manufacturing France, разположен във Валансиен, северна Франция, е домът на Yaris от 2001 година. Заводът достигна 2.1 милиона произведени автомобила Toyota Yaris на 1 Април, 2012 година. Преди стартът на производството на Yaris Hybrid, целият персонал и съоръжения преминаха през сериозна подготовка. Производствената линия претърпя редица промени, нужни за монтирането на новата трансмисия, спирачна система, инвертор и батерии. Допълнителни инвестиции бяха направени и за щамповачно оборудване, а персоналът бе обучен да работи с високоволтови компоненти, за да се гарантират най-високо качество.

Инвестицията на Toyota за преоборудването на TMMF за нуждите на Yaris Hybrid възлиза на 25 милиона евро, което прави общата инвестиционна сума за оборудването на завода за производството на третото поколение Toyota Yaris 125 милиона евро.

TMMF е един от петте завода на Toyota, сертифицирани като устойчиви съоръжения. Екологичните показатели са поставени високо на дневен ред – от 2011 година 60% от водата, използвана в производствените процеси е дъждовна и вътрешно рециклирана. От 2007 е въведено усъвършенствано управление на 100% от отпадъците от производството, за да се гарантира чист производствен процес.

До днес Toyota е продала над 400,000 пълни хибрида в Европа, а темпът на продажбите продължава да расте.