Начало Автомобили Стартират продажбите на новия Mini Roadster

Стартират продажбите на новия Mini Roadster

48
0
Mini,roadster

2012 г. бе знакова за новото Mini- навършиха се 10 години от появата на наследника на култовия модел, производството достигна отметката 2 млн., а продажбите отбелязаха ръст от 22% с реализирани 285 000 екземпляра в цял свят.
През изминалата година в гамата на марката се появи нов член – изцяло двуместния Mini Coupe, а в началото на 2012 г. в продажба тръгва и шестият от фамилията – Mini Roadster. Първото двуместно Mini с мек сгъваем покрив е и единственият модел в премиум-сегмента от този род сред малките автомобили.
Пазарната премиера е на 25 февруари т.г. като базовите цени за България стартират от 44 200 лв. (за Mini Cooper), достигайки 64 660 лв. за версията John Cooper Works. Предлагат се още две модификации на роудстъра – Cooper S и Cooper SD, като клиентите на модела ще се наслаждават на съчетанието от пуристки спортен дух и спонтанна радост от шофирането под открито небе в големия град. На лице са и традиционната спортна елегантност, неустоим дизайн, въодушевяващо поведение на пътя, подхранвано от мощни двигатели и рафинирана технология на окачването, в комбинация с почти неограничени възможности за индивидуализация.
Задвижването на модела е поверено на познатите от другите представители на марката двигатели – три 1,6-литрови бензинови с мощности от 122 до 211 к.с. и един 2-литров турбодизел със 143 к.с.
Според статута му, Mini Roadster се предлага с богато стандартно и опционално оборудване – климатична инсталация, електрически регулируеми странични огледала, система за контрол на дистанцията при паркиране (Park Distance Control), аудиосистема с MP3-CD-плейър и AUX-In-букса. За повишаване на комфорта и индивидуалността се предлагат атрактивни опции като ксенонови фарове, адаптивни светлини, система за комфортен достъп, Always Open Timer и др. Освен това роудстърът предлага и достъп до иновативните Infotainment- и комуникационни функции на Mini Connected.