Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стефан Гран при се надява да се състезава догодина

Стефан Гран при се надява да се състезава догодина

44
0

Сръбският отбор Стефан гран при все още вярва, че има реалистични шансове да се появи на стартовата решетка през 2010 година. От базирания в Белград отбор са уверени, че могат да бъдат избрани от ФИА, имайки предвид съмненията около някои от настоящите и новите тимове.

Засега 13 отбора ще започнат през 2010 година, а ФИА се бори да бъде приет и 14-ти екип -закупеният от Кадбак отбор на Петер Заубер. И имайки предвид мнението на Бърни Еклестън, че някои от новите отбори може да не са готови навреме, надеждите на Стефан Гран при остават.

Всички в Стефан Гран при силно вярваме, че това, което предлагаме на Формула 1, е интересно от всяка гледна точка“ – коментира собственикът на екипа, Зоран Стефанович. Той подчертава, че един централно-източноевропейски отбор представлява отлична възможност за спорта.

Когато всички парчета от пъзела паснат точно, когато имаш едно от най-големите представления на земята – марката Формула 1 – което според мен е организирано почти перфектно, и когато идваш от една толкова интересна част на света като Централно-Източна Европа, то имаш нещо свежо, нещо ново, нещо, което си струва да се гледа“ – казва Стефанович.