Начало Избрани Щайнер не очаква проблеми между Магнусен и Хюлкенберг

Щайнер не очаква проблеми между Магнусен и Хюлкенберг

558
0
Кевин Магнусен и Нико Хюлкенберг
Кевин Магнусен и Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Гюнтер Щайнер не очаква да има проблеми между Магнусен и Хюлкенберг. Шефът на Хаас е добре запознат с конфликта между двамата състезатели от сезон 2017. Въпреки това Щайнер е убеден, че те са забрали за случилото се и могат да се сработят добре.

Хаас направи промяна в пилотския си състав след края на сезон 2022. Американският отбор реши да се раздели с протежето на Ферари Мик Шумахер и да привлече неговия сънародник Нико Хюлкенберг. 35-годишният състезател прекара последните два сезона и половина като резервен пилот на Рейсинг Пойнт/Астън Мартин. Германецът има огромен опит в F1 след като кара за отборите на Уилямс, Заубер, Форс Индия и Рено в периода 2010-2019 г.

Германецът вече изпробва автомобила VF-22 по време на следсезонните тестове в Абу Даби и сподели първите си впечатления.

В Хаас могат да се окажа във взривоопасна ситуацията, имайки предвид случилото се между Магнусен и Хюлкенберг в Гран при на Унгария 2017. Тогава двамата водеха оспорвана битка в надпреварата на пистата Хунгароринг и дори стигнаха до удар. След края на състезанието датчанинът каза няколко остри реплики, които ще бъдат запомнени за дълго време.

Двамата състезатели се засякоха по време на първите два старта от сезон 2022 в F1. Тогава Хюлкенберг заместваше болния Себастиан Фетел. Изглеждаше, че двамата са забравили за случката от 2017 г. Затова Щайнер е убеден, че няма да има никакви проблеми между Магнусен и Хюлкенберг през следващата година. Шефът на Хаас дори е убеден, че се справя по-добре от управлението на по-опитни пилоти, отколкото такива като Шумахер.

„Не мисля, че трябва да са най-добри приятели, Напълно достатъчно е да се уважават един друг. Според мен те са разбират достатъчно добре“, сподели Щайнер.

„Говорих и с двамата по този въпрос. Те изглеждат двамата са доста спокойни нямат лоши чувства един към друг. Може би моят стил на управление върви по-добре с опитни пилоти, отколкото с млади.“

„Понякога намалявам тона, но сякаш мога да кажа на тези момчета какво да правят и те ме разбират, защото знаят, че го правя от страст, а не за да бъда гадняр или нещо подобно. Мисля, че и двамата ме познават достатъчно дълго, за да знаят, че не съм най-лесният човек за разбиране. Въпреки това не съм злопаметен. Винаги казвам това, което мисля, след което продължавам напред. Затова състезателите в отбора трябва да достатъчно силни, за да го приемат.“

„Нямам против ако някой ми противоречи и не се ядосвам толкова много. Може би понякога малко се разстройвам, но въпреки това приемам критиките и опитвам да подобря колата. Затова искам да получа информация как можем да се справим по-добре.“

Наскоро самият Магнусен каза, че няма да има нищо против ако стане съотборник с Хюлкенберг. Пилотът на Хаас е останал изненадан защо всички са запомнили случката в Унгария, отколкото представянето му на пистата.

„Спомням си повече спортни неща и такива, които се случиха на пистата“, каза Магнусен.

Щайнер е разговарял с датчанина преди да реши да предложи договор на Хюлкенберг. Шефът на Хаас е убеден, че събитията от 2017 г. са отдавна забравени. Той дори смята, че двамата могат да отидат на почивка заедно.

„Говорих с него за кратко, но не го попитах дали харесва ли го, или не? Очевидно трябва да се уверим, че те ще се справя заедно и ще тласнат отбора напред“, призна Щайнер.

„Според мен двамата се разбират доста добре. Вярвам, че да отидат на почивка заедно, тъй като имат деца на една и съща възраст. Все пак не трябва правят това, което Кевин предложи преди няколко години.“

„Те вече говорят помежду си. Може би не са водили такъв разговор през последните пет години. Знам това, защото попитах Кевин и той каза, че отношенията му с Нико са добри.“