Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щайнер: Норис трябва да спре да се извинява непрекъснато

Щайнер: Норис трябва да спре да се извинява непрекъснато

1937
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Спас Генев

Ландо Норис трябва да спре да е толкова самокритичен и постоянно да се извинява, защото това не му помага, смята Гюнтер Щайнер. В интервю за racingnews365.com бившият шеф на Хаас във Формула 1 коментира, че пилотите на Макларън Норис и Оскар Пиастри са много различни като характери.

„Според мен това, което Макларън прави с пилотите, е много умно. Взимат ги много млади. По принцип като избереш някой пълен новак, нещата се объркват или поне шансът това да се случи е много голям, защото не знаеш как ще се представят. Те обаче уцелиха и двата пъти – и двамата им пилоти са много добри. Но като характери са напълно различни“, посочи бившият шеф на Хаас.

„Според мен Ландо не трябва да е толкова самокритичен, защото не мисля, че му помага. Трябва да си критичен, но не е необходимо да се извиняваш. Всички бъркаме, но след това продължаваш и работиш“, коментира Щайнер

„Надявам се Ландо да реагира повече така: „Добре, сбърках. Следващия път няма да го правя“. Но не е необходимо да се извинява непрекъснато, защото така вреди само на себе си“, добави Щайнер.

Самият Норис призна, че му е необходим по-балансиран подход в подобни ситуации.

„Мисля, че може би трябва да съм малко по-балансиран в това отношение. Не смятам, че е правилно да съм винаги толкова строг със себе си. Това е лично предпочитание. Винаги съм взимал предвид какво казват хората, особено такива, които имат знания. Ценя мненията на бивши пилоти и хора, които са били в подобни ситуации, тези на Андреа [Стела], Зак [Браун], тоест хора с познания за определени сценарии. Но все пак аз знам кое работи най-добре за мен“, обясни Норис.

Британският пилот допълни, че няма как да се появи пред камерите усмихнат ако не се е справил достатъчно добре в надпревара.

„Знам, че поведението ми създава определено впечатление, но това не ми влияе. Не си мисля как ще изглеждам по телевизията или какво ще си помислят в социалните медии. До определена степен ми пука, но нямам нищо против. Радвам се, че хората си имат мнение – някои ме харесват, други не и т.н. Но аз знам кое работи най-добре за мен. Анализ на всичко, опитвам да разбера кое и как съм сбъркал, как мога да постигна подобрение – това винаги е работило за мен“, повтори Норис.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lando Norris (@landonorris)

Според Щайнер пък средата на Пиастри му помага в работата и да е толкова спокоен

„Не съм изненадан, че Оскар е такъв, какъвто е. Той е почти интроверт, не говори много. Винаги е много спокоен. Мисля, че е много добър. Човек трябва да види кой е в обкръжението му – Марк Уебър. Марк преживя същото, когато като млад пристигна в Европа от Австралия, водеше всички битки, работейки с Флавио [Бриаторе]. Сега предава опита си на Оскар и го пази от всички глупости: „Ти се концентрирай върху състезанията, аз ще оправя останалото“. Смятам, че това разпределение е много добро. Винаги съм твърдял, че околната среда е много важна, за да си вършиш работата. Особено когато хората около теб не гледат само себе си, а работят за теб“, обясни Щайнер.