Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стигнахме Q3 на късмет, признаха Верн и Рикиардо

Стигнахме Q3 на късмет, признаха Верн и Рикиардо

33
0
Жан-Ерик Верн

Много добро постижение в квалификацията за Гран при на Канада постигна тимът на Торо Росо, класирайки и двата си болида в топ 10.

Жан-Ерик Верн ще се нареди седми на стартовата решетка утре, а Даниел Рикиардо е десети след добра работа от страна на тима. Самите пилоти обаче отбелязаха, че в класирането им в топ 10 голяма роля е изиграл късметът.

Не бе никак лесна сесия, като в един момент дори си мислех, че ще отпадна още в Q1! – призна Верн. – Успяхме обаче да подобрим няколко неща по колата и това помогна. Като цяло се чувствам удобно на мокра писта, но днес случаят не бе такъв. Автомобилът не бе с особено добро поведение, но извлякохме максимума от него. Карането бе трудно, но в крайна сметка нещата се получиха – видно е от седмото ми място. Това е най-добрата ми квалификация в F1, но няма да започна да скачам от радост, тъй като в събота не дават точки. Основната част от работата ни предстои утре, когато ще опитаме най-малкото да задържим тази позиция и дори да я подобрим. Аз съм автомобилен състезател и затова винаги искам да вървя напред. Ще е труден следобед с променящи се условия, но темпото ни в дълга серия беше на ниво вчера, така че има причина да сме оптимисти.

Рикиардо се съгласи със съотборника си, че на трасето бе особено трудно днес. Той определи ситуацията на пистата с няколко думи: мокро, наводнено, хлъзгаво, пързалящо се.

Нещата изобщо не ни се получаваха и е жив късмет, че се оказахме в Q3, просто защото в нито един момент не се чувствах удобно или доволен от колата и гумите интермедия. Затова смятам, че се намеси късметът. Смятам, че можем да напреднем, ако утре е сухо, тъй като според мен пред нас има съперници, които няма да вървят толкова добре, ако не вали. Определено се надявам дъждът утре да ни подмине. Въпреки всичко съм щастлив, че и двете коли на Торо Росо са в топ 10 – това е страхотно постижение за екипа – сподели австралиецът.