Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стодарт: Минарди ще се състезава и през 2005 г.

Стодарт: Минарди ще се състезава и през 2005 г.

39
0

Излизането на Форд от Формула 1 направи неясно и бъдещето на дъщерната фирма Косуърт. За нея също се търси купувач. Това даде повод на Бърни Еклестън да се притесни за бъдещето на частните отбори Джордан и Минарди, които използват моторите на Косуърт.
Тези притеснения обаче бяха опровергани енергично от шефа на Минарди, Пол Стодарт: “Оттеглянето на Форд и в частност на Ягуар от Формула 1 определено ще разтърси Формула 1 из основи. В резултат на това се появиха спекулации за бъдещето на засегнатите от това тимове, а именно Минарди и Джордан, които досега получаваха мотори от Косуърт. Въпреки тези неоснователни спекулации спокойно мога да заявя, че тимът Минарди си е осигурил агрегати за следващия сезон. Няма и капка съмнение, че ние ще застанем на старта в Мелбърн и през 2005 г.”
За Стодарт определено е късмет че е намерил партньор за догодина още преди обявяването на оттеглянето на Косуърт от Формула 1. По друг начин обаче стоят нещата с Ягуар, които до 15 ноември трябва да са приключили с продажбата на тима.
“Пожелаваме успех на колегите си от Ягуар и Косъурт в опитите им да намерят купувач”, продължава Стодарт. “Форд и Косуърт не се отказаха от Формула 1. Формула 1 сама доведе Форд и Косуърт до отказа.”