Начало Други Стонър може да пропусна остатъка от сезона

Стонър може да пропусна остатъка от сезона

60
0

Шефът на тима на Дукати, Ливио Супо, намекна, че Кейси Стонър може да пропусне остатъка от сезона, ако контузията на китката продължи да му пречи.

По време на Гран при на Сан Марино австралиецът събуди стара контузия на китката от 2003 година. Оттогава по време на всяка надпревара той се оплаква от болки.

Супо каза, че на Стонър може да му бъде направена операция, тъй като по време на надпреварата на Индианаполис миналия уикенд той се е оплаквал от страхотни болки.

И след като мотоциклетистът вече няма особени шансове за титлата, Супо не изключва възможността Стонър да пропусне последните четири кръга от шампионата, за да може да претърпи операция и да бъде готов за зимните тестове.

„Кейси не се оплаква, тъй като не иска другите да го наричат „ревльо”, но бих казал, че освен проблема с ръката той има също болки в рамото и ребрата след петъчната катастрофа” – цитиран е Супо от „Гадзета дело Спорт”.

„Ходихме на прегледи при няколко лекаря и повечето казваха, че става дума за стара фрактура от 2003 година. Операцията ще изисква два и половина месеца възстановяване.”

„Ако болката остане поносима обаче, Стонър може и да довърши сезона…”

В момента Стонър е на 87 точки от лидера Валентино Роси, като могат да бъдат спечелени максимум 100 точки.