Начало Други Стоунър спечели Гран При на Катар за трети пореден път

Стоунър спечели Гран При на Катар за трети пореден път

48
0

Пилотът на Дукати Кейси Стоунър спечели провелата се днес мотоциклетна надпревара за голямата награда на Катар в клас MotoGP, записвайки хеттрик на пистата Лосейл.

След като заради лошите метеорологични условия вчера състезанието бе отложено, днес времето бе по-благоприятно към 18-те пилоти на стартовата решетка. Първото състезание, провело се по новите правила, позволяващи само един единствен доставчик на гуми, беляза започването на нова ера в мотоциклетната Гран При, но въпреки това на финала всичко си изглеждаше по старому – Стоунър пресече финала първи, следван от настоящия световен шампион Валентино Роси с Ямаха.

Австралиецът бе недостижим и след като стартира от първа позиция, той натрупа преднина от две секунди още в края на първата обиколка. Никой не се съмняваше в победата на шампиона за 2007-ма година в нито един момент от състезанието, тъй като той показа още в свободните тренировки, че се чувства изключително добре на тази писта, оглавявайки всички тренировъчни сесии от началото на уикенда. Така Стоунър пресече финала с повече от седем секунди преднина пред Роси, доказвайки на всички, че контузията на лявата му китка вече е напълно отшумяла.

Точно както прогнозираха по-голямата част от специалистите – подиумът се допълни от втория пилот на заводския тим на Ямаха – Хорхе Лоренцо. След него финишира пилотът на второстепенния тим на Ямаха – Колин Едуардс, като по този начин той затвърди доброто представяне на японския производител с три мотоциклета в първата четворка.

Със заводския мотоциклет на Хонда пети се нареди Андреа Довициозо, а след него се нареди стартиралият девети Алекс де Анджелис.

Доста добър резултат за тима на Сузуки постигна Крис Вермюлен, който докара своя значително подобрен GSV-R до седма позиция. Лош късмет обаче имаше неговият съотборник Лорис Капироси, който отпадна на осмата обиколка в дебютното състезание на неговия 20-ти сезон в мотоциклетната Гран При.

Следващото състезание от календара е за голямата награда на Япония, която ще се проведе на пистата Мотеги от 24-ти до 26-ти Април.