Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Страхотно е да се бориш в челото, сподели Хюлкенберг

Страхотно е да се бориш в челото, сподели Хюлкенберг

69
0

Нико Хюлкенберг бе блестящ в Гран при на Малайзия след вчерашното си забележително представяне в квалификацията.

Немският пилот на Форс Индия завърши втория кръг от световния шампионат на Формула 1 на пето място и след това дори си позволи една бира за вечеря!

Днешният резултат дойде заради невероятните усилия на отбора и съм много щастлив от петото място. Бяхме единственият отбор сред тези в челото, който направи две спирания в бокса и имахме прекрасно темпо през целия следобед. Упоритата работа на целия тим през зимата ни се отплаща и е страхотно да си толкова конкурентоспособен, да се бориш в челото. Показахме също така, че можем да се справим с гумите, макар аз лично да се чувствах малко по-комфортно с медиум в сравнение с хард. Но ги контролирахме изцяло – коментира Хюлкенберг.

Съсобственикът и шеф на тима Виджай Маля отбеляза, че Нико не е допуснал и минимална грешка, изпълнявайки перфектно стратегията си:

Накрая гумите не държаха достатъчно, за да се опази от [Фернандо] Алонсо, но е окуражаващо, че финиширахме на 36 секунди пред Макларън-а на шеста подиция.

В същото време Серхио Перес дори не успя да стартира. Отборът все още разследва причината за проблема му. Мексиканският пилот заяви от своя страна, че предпочита да се съсредоточи върху положителните неща, научени досега през уикенда.